Receptjes: Dressings

leave a comment »

Griekse Tsatsiki saus

Ingrediënten: 1 beker Turkse yoghurt, 1 komkommer, knoflook, zeezout (eventueel wat Dille)

Bereiding:

Neem een schaal en een schone theedoek en leg de theedoek over de schaal. Kiep de beker turkse yoghurt om op de theedoek en knijp zoveel mogelijk vocht uit de yoghurt. Laat de yoghurt staan in de doek en laat zoveel mogelijk vocht spontaan uit de yoghurt wegsijpelen.

Ondertussen begin je met de komkommer: schil deze en haal de zaadjes uit het midden van de komkommer eruit. Knijp ook goed het vocht uit de komkommerstukjes, dit is erg belangrijk voor de smaak en structuur van de saus. Als je er geen vocht meer uit kan persen leg dan de stukjes op een platte schaal en strooi er een beetje zeezout overheen en laat het zout het laatste vocht uit de komkommer ‘opzuigen’.

Pak de theedoek met de yoghurt, knijp het laatste beetje vocht eruit en doe de yoghurt in een bakje. Knijp met een knoflooktang 1 tot 3 teentjes knoflook fijn en doe dit bij de yoghurt.
Veeg het zout een beetje van de komkommer af en stop ook de uitgedroogde komkommerblokjes bij het yoghurt/knoflookmengsel.
Roer alles goed door elkaar en zet het bakje even in de vriezer om het goed te laten afkoelen.

Deze saus is heerlijk bij varkens- of lamsvlees. Eventueel kan je er nog wat dille bij doen.
Smakelijk !

Dikke Mosterddressing

Ingrediënten: 6 eetlepels olijfolie, 2 volle eetlepels grove mosterd, 2 eetlepels witte wijnazijn, zeezout en zwarte peper (uit de molen)

Bereiding:
Meng alles in een kom en breng op smaak met peper en zout.

Deze dressing is heerlijk bij een notensalade. Ik gebruik ze soms ook (dan wel in uitgelengde versie) als marinade voor grillades of kippefilets.

Honing-citroendressing

Ingrediënten: 6 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels citroensap, 1 eetlepel goede honing, zeezout en zwarte peper (uit de molen)

Bereiding: Meng alles in een kom en breng op smaak met peper en zout.

Heerlijk frisse dressing voor salades en visgerechten.

Dressing van gestampte pijnboompitten, basilicum en balsamico

Ingrediënten: 1 teentje knoflook, gepeld en tot pulp gestampt, 1 flinke handvol verse basilicum tot pulp gestampt, 1 klein handje geroosterde pijnboompitten fijn gestampt, 6 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels balsamicoazijn, zeezout en zwarte peper (uit de molen)

Bereiding: Meng alles in een kom en breng op smaak met peper en zout
Heerlijk bij italiaanse gerechten, of zo op een toastje.

Written by korneelwarlop

januari 27, 2005 bij 4:57 am

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: