Receptjes: Italiaans Gehaktbroodje

leave a comment »

Voor 6 personen

Ingredienten: 25 gram boter , plus extra om in te vetten…, 1 kleine fijngesnipperde ui, 1 kleine fijngesneden rode paprika, 1 teentje fijngehakte knoflook, 450 gram rundergehakt, 25 gram witbroodkruim, ½ koffielepel cayennepeper, 1 eetlepel citroensap, ½ koffielepel geraspte citroenschil, 2 eetlepels verse, fijngehakte peterselie, 90 gram droge korte pasta (bv fusilli), 1 eetlepel olijfolie, 2,5 deciliter italiaanse kaassaus, 4 laurierblaadjes, 175 gram spek zonder woerd, zout en peper. Garnituur: slablaadjes

Smelt voor de italiaanse kaassaus 2 eetlepels boter in een pan. Roer hier 25 gram bloem door en verwarm dit zachtjes tot de roux kruimelig wordt. Roer er dan 3 deciliter warme melk door en laat het mengsel 15 minuten koken. Voeg een beetje nootmuskaat, gedroogde tijm, 2 eetlepels witte wijnazijn en zout en peper toe. Roer er 3 eetlepels room, 60 gram geraspte mozzarella, 60 gram geraspte parmezaanse kaas, 1 koffielepel engelse mosterd en 2 eetlepels zure room door. Klaar !

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit de ui en de paprika 3 minuten in de boter. Roer de knoflook erdoor en fruit het 1 minuut mee.

Prak het gehakt met een houten lepel tot het plakkerig is. Roer het uienmengsel erdoor, het broodkruim, de cayennepeper, de rasp en het sap van de citroen , de peterselie en zout en peper.

Doe de pasta en de olie in een pan kokend water met zout. Kook de pasta in 8 à 10 minuten al dente, giet hem af en roer de italiaanse kaassaus erdoor.

Vet een broodblik in en leg de laurierblaadjes op de bodem. Bedek de bodem en de zijkanten met plakjes spek. Schep de helft van het vleesmengsel erin en strijk de bovenkant glad. Schep hierop het pastamengsel en bedek dit met de rest van het vleesmengsel. Strijk de bovenkant glad en dek het blik af met aluminiumfolie.

Bak het gehaktbrood 1 uur in de voorverwarmde oven. Giet eventueel overtollig vet af en keer het brood op een bord. Garneer met de slablaadjes
Smakelijk

Written by korneelwarlop

januari 27, 2005 bij 4:55 am

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: