Receptjes: Tagliatelli met kruidige tomatensaus

leave a comment »

Voor 4 à 6 personen

Ingredienten: 900 gram tomaten, 15 cl olijfolie, 100 gram ui, 2 eetlepels verse gember, 3 eetlepels look, 100 gram wortelen, 100 gram witte selder, 3 eetlepels fijngesneden jonge uitjes, 1 à 2 eetlepels rode piment, 2 koffielepels suiker, 1 koffielepel zwarte peper, 1 eetlepel pimentolie, 125 gram gekookte scampi of lagoustine, 450 gram tagliatelli op basis van inktvisinkt. Garnituur: bladpeterselie.

Bereiding:

Tomaten pellen (dit gaat gemakkelijk door ze even in kokend water te leggen) en het zachte midden verwijderen. Snij de tomaten in blokjes van 2 à 3 cm.
Ui, gember, wortelen en selder fijn hakken. Olijfolie verwarmen en de groenten, de look, de piment en de jonge uitjes toevoegen.
Op een hoog vuur ongeveer 2 à 3 minuten laten zweten.
Suiker, peper, zout en de pimentolie bijvoegen en nog 1 minuut laten bakken. Tomaten bijvoegen en het geheel een half uurtje laten stoven.
Kook de pasta. Bak/grill de scampi/lagoustine in olijfolie en kruid goed op met peper.
Voeg alles samen en werk af met de bladpeterselie.
Smakelijk !

Written by korneelwarlop

januari 27, 2005 bij 4:54 am

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: