Persbericht: Hogeschool Gent Studentenraad blijft VVS trouw

leave a comment »

Vrijdag 22 december 2006

De Hogeschool Gent Studentenraad (HGSR) betreurt de huidige malaise in de studentenparticipatie op Vlaams niveau. De verdeeldheid die op dit moment heerst, doet enkel afbreuk aan alle goede bedoelingen om de student zo goed mogelijk te vertegenwoordigen in de Vlaamse Overheid.

De HGSR is niet te spreken over het feit dat ze als één van de dissidenten in de hele discussie wordt aanzien. In enkele media werd de naam van de HGSR verkeerd geciteerd of in de verkeerde context geplaatst. De Algemene Vergadering van de HGSR bevestigt dan ook dat de studenten van de Hogeschool Gent, tot op vandaag, nooit hebben overwogen om uit VVS te stappen. De fractie erkent dat één van haar leden voortijdig is opgestapt uit de laatste vergadering van VVS en dat dit een verkeerde perceptie heeft gecreëerd. Dit opstappen bleek louter om persoonlijke redenen waarna de fractie zich de rest van de vergadering zijn constructieve zelve toonde.

De Algemene Vergadering van de HGSR en de VVS-delegatie blijven dus als één blok optreden. De leden van de AV betreuren ten zeerste dat er leugens zijn verteld en dat de naam HGSR door het slijk is gehaald enkel en alleen maar in een poging om dromen en utopieën van enkelingen te voeden. De HGSR betreurt dan ook de beslissing van LOKO om het schip te verlaten en is dan tevens blij dat VVS van zijn kant de deur op een kier laat. De HGSR is van mening dat het in de toekomst aangewezen is om terug als één groot geheel te acteren in het Vlaamse onderwijslandschap.

Ook in de toekomst zal de HGSR, als derde grootste fractie, zich dus constructief opstellen om van VVS een orgaan te maken dat iets betekent in Vlaanderen. De student moet en zal er wel bij varen. HGSR zal er alles aan doen om VVS zowel intern verder uit te bouwen als extern meer aanschijn te proberen geven. De HGSR blijft in deze optiek VVS trouw.

Written by korneelwarlop

december 22, 2006 bij 2:35 am

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: