FILM: La puta y la Ballena

leave a comment »

3161_914127_puta_y_la_ballena_la.jpg
De keuze voor deze film ging nogal intuïtief. Om de één of andere reden lijkt Argentinië me een schitterend land. Eén van mijn dromen is dan ook om eens een tocht te maken van oceaan naar oceaan. Landen in Buenos Aires en vervolgens de horizontale lijn volgen, de Andes over (het schijnt dat je vanop de Andes zowel de Stille als de Atlantische Oceaan kan zien, fantastisch hé) om zo in Chili via de kustlijn zuidwaarts te trekken naar Santiago. De dag dat me dat ooit lukt zal ik deze blog met onbeschrijfbaar geluk kunnen vullen, denk ik…Maar goed, terug naar de film!

Vera is een schrijfster die al jaren niets op papier heeft gezet en die wordt geconfronteerd met allerlei persoonlijke problemen. Tegelijkertijd ontdekt ze een serie foto’s van een Argentijnse fotograaf die is omgekomen tijdens de Spaanse Burgeroorlog. Haar zoektocht naar deze fotograaf brengt haar naar Patagonië in Argentinië. Ze hoopt zijn verhaal te kunnen achterhalen dat te maken heeft met een liefdesbrief, oude foto’s, een walvis, een bordeel, een mysterieuze gloeilamp en de tango…. Heden en verleden, fictie en werkelijkheid lopen op ingenieuze wijze door elkaar en komen zelfs samen. Maar wat is er echt gebeurd en wat is de fantasie van Vera? De prachtige beelden en de soundtrack ondersteunen dit bijzondere verhaal.

Deze film van de, voor mij onbekende, regisseur Luis Puenzo kan ik aan iedereen aanraden. Het is een ideale film om laat op de avond te bekijken, heb je “het is nog te vroeg om te gaan slapen en te laat om nog te werken”-gevoel dan zit je met deze film goed. Alleen al voor de prachtige beelden, de mooie muziek en de schone mensen moet je deze film gezien hebben. Enig nadeel is dat hij misschien wat traag op gang komt en dat het lang duurt voor hij echt begint te boeien… Maar eens het verhaal je in z’n macht heeft en de eindgeneriek weerspiegelt in je pupillen…dan weet je dat deze film absoluut de moeite waard was!

Written by korneelwarlop

januari 31, 2007 bij 12:43 am

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: