Film: La tourneuse des pages

leave a comment »

tourneuse8.jpgKleine meisjes hebben grote dromen en daar vormt de tienjarige Mélanie geen uitzondering op. Dankzij haar talent en doorzettingsvermogen is ze op jonge leeftijd al een uitzonderlijke pianiste, maar talent alleen volstaat niet en om door te dringen tot de absolute top, moet je voorbij een jury. Dat loopt mis en Mélanie houdt de muziek voor bekeken. Jaren later loopt ze stage bij een advocatenbureau en wanneer de grote baas een oppas zoekt voor zijn zoontje biedt ze zich spontaan aan. Wist zij veel dat die man getrouwd is met de voorzitster van de jury die jaren terug ongeïnteresseerd haar meisjesdromen aan diggelen sloeg. Toch?

Ik moet u zeggen dat La tourneuse des pages één van die vele films was die ik graag eens wilde zien. Deze zomer zag ik bij elk bioscoopbezoek de trailer, en telkens opnieuw kon die me boeien. Hoge verwachtingen vragen bevestiging. Die kwam er helaas niet. Hoewel er op de acteerprestaties weinig af te dingen viel, was de geloofwaardigheid in het verhaal vaak zoek. Dan zijn we natuurlijk bij de verhaallijn aanbeland. Persoonlijk laat ik dergelijke films, waarin één enkele actie lang uitgerokken wordt, liever links liggen. Ze zijn vaak onnodig langdradig en je wordt daar toch zo loom van, meneer! De alsnog verrassende plot kon wel gesmaakt worden.

Toegegeven; misschien lagen de verwachtingen voor deze film wat te hoog. Louter het feit dat de verhaallijn naar mijn mening zwak was, maakt deze film zeker niet “het zien” onwaardig. Het was een verdienstelijke film met een beklijvende hoofdrolspeelster (vooral die ogen, om benauwd van te worden). Het feit dat ik deze film in het bijzijn van aangenaam gezelschap bekeek, zorgde er echter voor  dat ze me toch meer waard is dan de reguliere 6 EUR die je normaalgezien in de cinema zou betalen.

Written by korneelwarlop

maart 7, 2007 bij 11:37 pm

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: