Laatste rechte lijn

leave a comment »

Wat inspiratieloos staar ik op het scherm van mijn vers geformateerde laptop. Het was een helse, intense periode de laatste weken. Papers, wikis, stellingen, forumberichten, presentaties… het hield niet op. Straks zijn er examens en moet er weer gepresteerd worden. De pijn zal echter van korte duur zijn want wanneer de paasvakantie begint zijn we van alle examens voor heel het academiejaar verlost en kunnen we ons ten volle concentreren op onze stage en de bijhorende bachelorproef.

Mentaal is het dus wat balanceren op twee gedachten. Enerzijds focussen op goede examens zodat we met een gemak gemoed onze Bachelor kunnen afsluiten. Anderzijds besef ik maar al te goed dat ieder examen een stap dichter bij het einde van het studentenleven komt. Het leek me altijd een hele uitdaging; mijn verlangen naar een “volwassen wereld” was groot. Nu ben ik er me meer en meer van bewust dat de schamele studententijd die ons nog rest als een groot beschermend deken rond onze freële schouders wordt gelegd. We mogen nog fouten maken, we mogen nog eens pinten gaan pakken, we mogen onze dag nog eens volledig zelf invullen… Straks zal dit alles ophouden te bestaan en rest ons enkel nog de zoete herinnering, het praeseslint, de horecaspier, de vele foto’s, de tientallen vrienden en de opgedane kennis. Ik word er zowaar stil van!

We gaan er nog van genieten; laat die examens, die stage, die bachelorproef, die lerarenopleiding, die master, die masterproef en dat jaartje Troy University maar komen!

Written by korneelwarlop

maart 17, 2007 bij 11:46 am

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: