Film: Dagen zonder lief

leave a comment »

1.jpg

We maken kennis met 5 bevriende mid-twintigers, 2 vrouwen en 3 kerels. Wanneer Zwarte Kelly terugkeert na een lange afwezigheid, blijkt dat de tijd niet heeft stilgestaan.

Kurt en Blonde Kelly hebben een kindje, Frederic staat op het punt naar Brussel te verhuizen. Alleen barman Nick is dezelfde gebleven.

Het vijftal beleeft samen enkele doldrieste dagen, maar stilaan groeit het besef dat het nooit meer hetzelfde zal zijn. 

Deze film van Felix Van Groeningen werd door de pers zwaar gelanceerd. Terecht zo bleek, na zijn succesvol debuut “Steve + sky”. Het dient gezegd, de film ontgoochelde niet. Zeker in het eerste deel bleken er enkele héél sterke scenografische stukken in te zitten die dan nog eens perfect vertolkt werden door de cast. In deze cast was het voor mij een aangenaam weerzien met Pieter Genard die me andermaal kon bekoren. 

In de tweede helft van de film krijgt het verhaal een plotse wending. Een rare kronkel, zo leek het mij. Tussen de flitsende beelden en de Lasgo-muziek door voelde ik precies enig geaarzel bij de makers van deze film. (Na afloop van de film bleek ik daarin niet de enige te zijn) Het is misschien net een compliment dat we zo kritisch zijn op deze aardige film. Véél meer dan andere Belgische films kijkt Dagen zonder lief de andere kant op. Felix en co slagen er in om het hongerige publiek na vlaamse  draken als “Koning van de wereld”, “Windkracht 10” en “Firmin” echt te voeden. Waarvoor dank! Kortom, Dagen Zonder Lief is het zien waard! 

Written by korneelwarlop

maart 24, 2007 bij 11:45 am

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: