Stemmen is winnen!

leave a comment »

stemmen-is-winnen.JPG

Dinsdag 17 april is het weer zo ver. Dan verkiezen de 13 000 studenten van de Hogeschool Gent hun vertegenwoordigers in de Raad van Bestuur. Dit jaar had ik reeds het geluk om via tussentijdse verkiezingen al eens te proeven van deze “participatiehoningpot”. Een boeiende ervaring, zeker voor een bestuurskundige in spe.

Deze keer stel ik mij weer kandidaat, samen met mijn opvolger Jasper Delanoy. Hoewel campagnes en bijhorende aandachttrekkerij niet direct mijn dada is, kunnen we, gezien er meer kandidaten dan mandaten zijn, niet anders dan er volop voor gaan.

Onder de titel “Stemmen is winnen” zullen we onze huid duur verkopen. Wij staan namelijk voor een actieve studentenvertegenwoordiging met een daadwerkelijke stem op de vergadering. Laatst nog proclameerden we de aansluiting van de hogeschool bij het geslaagde universiteitsproject “Student Kick off”.

Voor komend jaar stelde ik ook reeds mijn kandidatuur voor het voorzitterschap van de Hogeschool Gent Studenten Raad, kortweg HGSR. Het hoeft bijgevolg niet gezegd dat dit een bijzonder handige cumul zou zijn van mandaten. Op die manier zouden ALLE studentenvertegenwoordigers, en dus alle studenten, rechtstreeks tot in de Raad van Bestuur gehoord worden. Op die manier zijn we allemaal winnaars in het verhaal, want ook de Hogeschool Gent kan met dergelijke connectie alleen maar wel varen. De slogan “Stemmen is winnen” is dan ook geen leeg begrip.

Aan de studenten van de hogeschool nog het volgende: ga op dinsdag 17 april van 8u tot 14u in het stembureau van uw departement op onze tandem stemmen. Je zal het je niet beklagen!

Written by korneelwarlop

maart 24, 2007 bij 12:06 pm

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: