Beha-info: HGSR-corner

Op de algemene vergadering van 3 mei werd er in opvolging van Pieter Vercammen een nieuwe voorzitter voor de HGSR aangeduid. HABE’er Korneel Warlop werd door de vergadering unaniem verkozen. Wij vroegen hem naar zijn intenties.

Korneel, eerst en vooral proficiat. Waarom heb je je eigenlijk kandidaat gesteld?

Dit jaar zetelde ik reeds in heel wat raden en daar voelde ik me, veelal door hun specifieke aard, vaak geremd door het gebrek aan langetermijnvisie ten behoeve van de studenten. De HGSR biedt mij niet alleen de kans om alle studenten van de Hogeschool Gent te vertegenwoordigen maar om ze tevens een stukje de weg te wijzen. Ik ben vereerd dat ze in me geloven en zal er alles aan doen om daarin te slagen.

Op welke punten moet er dan verandering komen?

Eerst en vooral denk ik dat we de interne werking weer moeten optimaliseren. De stuvers van de verschillende departementen moeten we wakker schudden en hen bij onze werking betrekken. Dat was dit jaar niet het geval. Daarnaast moeten we ook dringend wat doen aan onze bekendheid bij de studenten zelf, want wees nu eerlijk; hoeveel studenten zouden weten dat de HGSR bestaat?! Ook aan onze VVS-werking, de vrouwvriendelijkheid, het informaticabeleid en de ondersteuning aan de departementale studentenraden wil ik iets veranderen. Er is nog héél veel werk en oh zo weinig tijd. (lacht)

Houdt het voorzitterschap van de HGSR dan in dat je FACTOR verlaat?

Ja, toch zeker als voorzitter. Er zal van mij een zekere objectiviteit gevraagd worden, hetgeen ik niet meer dan normaal vind. Ik zal evenwel nog geregeld de FACTOR-vergaderingen bijwonen maar dan wel als geïnteresseerd student. Tenslotte ben en blijf ik van HABE!

Ik zou het geloven! Om af te sluiten; wat vind je zelf je mooiste verwezenlijking als stuver?

Op het departement ongetwijfeld de oprichting van FACTOR, hetgeen natuurlijk een sterk staaltje ploegwerk was. Via deze weg wil ik iedereen daarvoor nog eens van harte bedanken. Wat betreft de hogeschool heb ik er voor gezorgd dat alle HoGent-studenten straks in september  gratis naar Student Kick Off kunnen gaan.  Een gratis dagfestival om het academiejaar mee in te zetten…meer moet dat toch niet zijn?!

Written by korneelwarlop

juni 7, 2007 bij 10:21 pm

Geplaatst in Uncategorized

%d bloggers liken dit: