fin de l’année…

leave a comment »

Het academiejaar loopt op z’n eind… Traditiegetrouw waren er nogal wat zaken af te handelen. Op dinsdag 26  juni 2007 vonden de KASK-films plaats. Het was de première van de afstudeerfilms film en animatiefilm die doorging in Cinema Sphinx. Een leuk doordeweeks verzetje met enkele knappe werken op het witte doek. Vooral “Jarred” van Alexander Jonckheere kon mij zeer bekoren. Het deed wat (animatie)film volgens mij moet doen: choqueren, emotioneren en de lachspieren strak laten aanvoelen. Voor meer info over de getoonde films kan je altijd eens een bezoekje brengen aan de departementale website van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (één van de 13 departementen van HoGent):

www.kask.be

Op 28 juni ging in Het Pand de feestelijke viering van 20 jaar Erasmus door. Een afvaardiging van de HoGent werd er verwacht om samen met de andere associatieleden het glas te heffen op het succes van dit programma. Naar aanleiding van de verjaardag trok de voorbije maanden een busje van ESN (het Erasmus Student Network) langs universiteiten in alle uithoeken van Europa. Op donderdag 28 juni legde de ESN-ploeg de laatste etappe van de Europese tour af: van de “geboorteplaats” Gent naar Brussel.

Hieronder ziet u het programma:

  • Verwelkoming door Prof. Paul Van Cauwenberge, Rector UGent
  • 20 jaar erasmus aan de Ugent, door Valère Meus, afdeling Internationale Betrekkingen
  • Erasmus Student Network, door Giorgio Marinoni, president van ESN Internationaal
  • Toespraak door Alan Smith, Erasmus Coordinator, Directorate General for Education and Culture, Europese Commissie.
  • Drink en Broodjeslunch
  • 15u Vertrek van de laatste etappe van het ESN Busje.

‘S Avonds vond vervolgens de afsluitingsbarbecue van de HGSR, de Hogeschool Gent Studentenraad, door. Op het terras aan het BME werden alle leden en oud-voorzitters uitgenodigd om het academiejaar 2006-2007 door te spoelen met een goed glas wijn en een heerlijke BBQ. Het was een leuke avond dat, na een omzwerving op de Vesalius-peda, uitmondde in een klassiek avondje uit in de Overpoort.

Op vrijdag vierde ook FACTOR het einde van het academiejaar met een etentje in Mezze Bar, in Oudburg, aan de rand van het patershol. Het eten smaakte en ondanks het troosteloze regenweer kreeg de avond toch nog een mooi vervolg. We reden naar Sint-Martens-Latem om er te genieten van de prachtige leiekronkels. Samen met een paar Baileys’en lukte dat wonderwel. Een leuke verrassing kwam plots het dorpsplein opgestoven: Galaxypower Morre! We besloten om nog iets te gaan drinken naar de Geus van Gent. Doodvermoeid en tevreden keerde iedereen huiswaarts…hoewel…Morre en ik lieten ons nog vangen voor een nachtelijke film: La conseguenze dell’amore. Een schitterende Italiaanse prent waarover u op deze site wat meer kan lezen.

Het weekend stond in het teken van de verhuis van Thijs en Elien van Roeselare naar Wijnendale. Een nieuwe toekomst start: op naar de luiers!?

Ook in Spanje is het academiejaar gedaan en dus komt ook onze kinky Kindt terug naar ons belgenlandje. Alle vrienden en familie waren present op een fantastisch tuinfeest ten huize van. Legendarisch om vele redenen, zo zou later op de avond blijken… In ieder geval: welkom thuis Thomas!

Het einde van een bewogen, overdadige en vermoeiende week. Ik (lees: mijn lichaam) kijk nu toch uit naar wat rustigere dagen…   

Written by korneelwarlop

juli 4, 2007 bij 7:23 pm

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: