Vakantiejob loopt ten einde…het echte werk begint

leave a comment »

img_6018.jpgDe laatste volledige week van juli zijn we intussen goed ingezet. Na zes jaar vakantiejob geweest te zijn in Nursingtehuis Engelbewaarder loopt ook mijn zevende jaar er stilletjesaan ten eind. In Engelbewaarder leven zwaar gehandicapte mensen er samen in leefgroepen. Het is in één van die leefgroepen (Lentezon…hoe dubbel deze naam ook moge wezen) dat ik tewerkgesteld ben. Mijn dagtaak bestaat er uit de mensen te wekken, te wassen, eten te geven, te verversen en te entertainen. Men vraagt mij meerdere malen per dag waarom ik toch uitgerekend in deze instelling wil werken. Blijkbaar verbaast het nogal wat mensen dat ik niet wat ambitieuzer ben bij het zoeken van een vakantiejob.

Mijn antwoord: ambitie is niet alles. Soms is het goed om na een jaar van (overdreven) ambitie de gashendel eens los te laten, tot stilstand te komen en te beseffen hoe goed je het wel hebt. Ambitie is ook zo relatief. Iets compleet anders doen dan hetgeen je mee bezig bent, kan ook ambitieus zijn. Het verrijkt met name je horizon en houdt je tevens met je beide voeten op de grond. En natuurlijk kon ik elders “beter” en “financieel interessanter” vinden (ik had zelfs een heel mooi aanbod)…en wat dan nog? Geld is, net als ambitie, niet alles. We zijn mensen, we leven met mensen en soms, ja heel soms, is het goed om wat terug te doen aan mensen die het geluk niet hadden om hun ambities en dromen waar te maken.  

 

Dromen waarmaken, daar werk ik aan. Elke dag een beetje meer. Er is nog zo veel te doen, zo veel te horen, zo veel te lezen, zo veel te schrijven en zo veel te bezichtigen. Ik ben opnieuw gulzig…naar meer! Laat augustus maar komen!

Written by korneelwarlop

juli 24, 2007 bij 2:31 pm

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: