Soep aan het front

leave a comment »

Het academiejaar staat voor onze Gentse stadswallen op de poort te beuken.

In deze super drukke tijden van vergaderingen, onthaaldagen, infomomenten en andere Student Kick-offs is het vaak nogal schipperen tussen de grenzen van realiteit en fantasie. Surrealisme troef dus! Zelden ervaart een mens zo hard dat er maar 24 uur in een dag zitten…een kapitale fout van god die dan vermoedelijk betere dingen te doen had. (De afwas of een lekkere beurt met “maagd” Maria).

Enfin, ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ zal zeker van pas komen. Al te vaak liet ik me vangen aan smossige vergaderbroodjes, schoppen vol pinten, exquise restaurantuitspattingen… Het leek vaak meer een ‘gezonde maag in een omwald lichaam’. Om ook deze zaken te veranderen kocht ik me deze week een staafmixer aan. Schitterende uitvinding uit de jaren ’50 met een ongelofelijke hoeveelheid aan truckjes allerhande (soep maken is er daar één van, wellicht de saaiste).  Mijn eerste experiment was het maken van een groentensoep. Voor 80 eurocent en een kleine elektriciteitskost heb ik een dampende pot soep waar ik een hele week kan van eten! Een vloeibaar konijn word ik wellicht nooit maar wat gezonder eten en meer bewegen helpt me alvast in gezondheidsmythes te geloven. Actieve bifidus, dus! (sorry, dat moest er eens uit)

Toch was ik in mijn voedingsindustriehype rap ontnuchterd toen ik op de Becel-website de leeftijd van mijn hart berekende: Volgens de site is er geen vuiltje aan de lucht. Stel je voor: mijn hart is zo oud als ik… En weg, het geloof in de voedingsindustrie! Leve het gezond verstand! We weten wel beter.

Written by korneelwarlop

september 23, 2007 bij 3:10 pm

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: