Pers: Hogergeschoolde schoolverlaters hebben veel kans op job

leave a comment »

Hogergeschoolde schoolverlaters hebben het nog nooit zo goed gedaan als de jongste jaren.Dat zegt Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) woensdag naar aanleiding van de opening van het nieuwe academiejaar aan de Hogeschool Gent. Naast minister Peeters deden ook studentenvertegenwoordiger Korneel Warlop en Mireille Deziron, directeur van Jobpunt Vlaanderen, een woordje.

“Het restpercentage schoolverlaters in 2005-2006 was nooit zo laag en tevens was ook de groep die in het jaar na afstuderen geen enkele werkervaring opdeed, danig gedaald. De professioneel gerichte bachelors hebben met voorsprong de beste kansen op de arbeidsmarkt”, aldus Peeters.

Uit VDAB-cijfers over 2005-2006 blijkt volgens de minister dat na een jaar slechts 6 procent van deze schoolverlaters nog geen job had en dat slechts 1,2 procent een jaar na afstuderen nog geen werkervaring had opgedaan. “Dit neemt niet weg dat ook de academisch afgestudeerde schoolverlaters zich een verbeterde positie op de arbeidsmarkt konden aanmeten”, haast Peeters zich. Van hen was gemiddeld 8 procent nog werkzoekend na een jaar en had 3 procent nog nooit gewerkt een jaar na afstuderen.

Written by korneelwarlop

september 26, 2007 bij 1:16 am

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: