Receptjes: fettucini met coquilles à la Corneille

leave a comment »

Wat heb je nodig?

Zo’n 120 g fettucini (pasta)/pp, een half doosje champignons, drie teentjes look, een handvol ongezouten amandelen (of amandelschilfers) en coquilles Saint-Jaques naar believen en koopkracht.

Hoe maak je het klaar?

Het is eigenlijk allemaal vrij simpel klaar te maken. Zet water op het vuur, voeg er wat zout en olie aan toe en breng het aan de kook. Indien dat het geval is, dan kan je de fettucini toevoegen en zo’n 10 minuten laten koken. Dit is genoeg tijd om de saus en de coquilles te maken. Neem een pan, zet het op het vuur en rooster je amandelen tot ze goudbruin zijn (roosteren veronderstelt dus geen toevoeging van boter of olie). Eens dit gebeurd is, doe je wat goede boter in de pan en wacht tot de boter mooi schuimt. Ondertussen kan je je champignons in schijfjes (!) doen en je look fijnhakken. Laat beide ingrediënten kort maar krachtig bakken. Klaar? Doe dit dan in een blender en mix it away! Spoel ondertussen je pan uit en doe er van je beste olijfolie in. Eens deze spuugheet is dan doe je je voorgekruide coquilles in. Anderhalve minuut aan elke kant is ruimschoots voldoende.

De pasta is nu klaar om afgegoten te worden. Eens dit gebeurd lepel er je de saus over en schik je de coquilles over deze heerlijk dampende schotel. Werk af door er botweg wat van die verrukkelijke amandels over te strooien. Een glas rode wijn erbij en een bedankingsgebedje tot god… viva la vida!!!

Written by korneelwarlop

november 17, 2007 bij 11:02 pm

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: