Film: Little Children

leave a comment »

little_children.jpgHet verhaal draait rond Sarah Pierce (Kate Winslet), een literatuurkenner die haar carrière voor onbepaalde duur op pauze heeft gezet om haar dochtertje Lucy te kunnen opvoeden. Haar echtgenoot Richard is een marketingfiguur die zelden thuis is en wanneer hij er dan toch is, liever naar internetporno surft dan bij zijn gezin te zijn.

Op een naburig speelplein leert Sarah echter Brad (Patrick Wilson) kennen – Brad is afgestudeerd als advocaat, maar slaagt er maar niet in door zijn toelatingsexamen te raken. Hij is getrouwd met Kathy (Jennifer Connelly), een documentairemaakster die meer met haar moeder praat dan met hem. Sarah en Brad ontwikkelen een diepe vriendschap, die al gauw omslaat in een stormachtige verhouding. Blijft daar wel de vraag of ze beiden het lef zullen hebben om hun bourgeois-leventje vaarwel te zeggen en samen opnieuw te beginnen. Parallel aan hun verhaal, volgen we dat van Ronnie (Jackie Earle Haley), een pedofiel die na zijn vrijlating met walging wordt bekeken door de hele buurt, en wanhopig probeert om zijn leven opnieuw op de sporen te krijgen.

Na een zware week was dit niet bepaald hetgeen waar ik op zat te wachten. Toch dient het gezegd dat dit een zeer degelijke film is. Knappe acteerprestaties, mooie muziek, goede verhaallijn. Het enige wat ongelooflijk uitdagend is, is het tempo van de film. Die is nogal aan de trage kant. Daarentegenover staat wel dat de film op een heel ingenieuze manier een onverwachte wending krijgt. Het achterliggende boodschappen doorheen de film zijn hard, confronterend maar oh zo juist. Om die reden is Little Children een absolute must.

Written by korneelwarlop

november 25, 2007 bij 3:17 pm

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: