Beha-info: Mijn leven naast een margi

with one comment

Handelswetenschappen ligt hem blijkbaar; getuige de opeenstapeling van successen in eerste zittijd, maar de vraag wat hij later wil worden, beantwoordt hij door zuchtend de schouders op te halen en te prevelen: “Dat weet ik niet, echt niet. Wat ik wel weet is wat ik nu ben, en dat is een student in Gent. Ik ga doen wat echte studenten moeten doen en dat is feesten, feesten als de beesten…” De jas werd dicht geritst, de Marokkaanse muts op de kruin geschikt, de tanden gepoetst, het geld losjes in de pocket gelanceerd  en… weg was hij. Klaar om te gaan flitsen in de Overpoort. Sindsdien herhaalt dat ritueel zich iedere dag en besef ik: mijn kotgenoot is een margi. Deze rubriek wordt een bloemlezing van mijn belevenissen naast een marginaal.

De avond in de Overpoort kondigde zich vredelievend aan. Zoals elke maandag én dinsdag gaat mijn kotgenoot, “onze margi” de happy hours in studentencafé Pallieter gaan bevolken. Samen met een roedel vrienden maakt hij dan werk van de ontwikkeling van zijn hersencapaciteit onder het motto: “er kan altijd nog een pintje méér bij.” Zo ook dus die avond. Niets nieuws onder de zon, zou je denken. Dat was echter buiten die bewuste novemberavond gerekend. Na een (gratis) plaspauze aan de overpoortresto begaven de vrienden zich spelenderwijs terug naar de dorpel van het alcoholische heiligdom. Eén van de vrienden was daarbij ietwat té enthousiast en gaf onze margi een harde duw in zijn rug waarop die laatste onzacht in aanraking kwam met de straat. En ja, net op dat moment komen de vrienden met de blauwe streep aangereden. Gevolg: mijn kotgenoot de handboeien in en als een topgangster meegenomen naar het politiekantoor. Nordin Benallal zou er jaloers op zijn! Daar aangekomen werd hij aan onderstaand (ietwat bureaucratisch) verhoor onderworpen:

Erkent u zich in staat van openbare dronkenschap te hebben bevonden?

Neen

Welke alcoholische dranken hebt u gedronken? Hoeveel?

Ik dronk gewone glazen bier, een tiental ongeveer.

Waar en wanneer hebt u die gedronken?

Ik dronk eigenlijk de hele nacht door van 00u30 tot uw diensten me aantroffen en dit ter hoogte van Herberg de Pallieter, Overpoortstraat te Gent.

Wie bestelde u?

Personeel van de instellingen die ik bezocht.

Welk inkomen geniet u?

Ik ben student en krijg leefgeld van mijn ouders.

Bent u bereid de belasting van vervoer dronken persoon ten bedrage van 100 EUR te betalen?

Ik ben bereid deze te betalen.

Na dit verhoor moest onze margi zijn veters uit zijn schoenen halen, zijn riem ontgespen en alle waardevolle spullen in een envelop ter bewaring deponeren. De politie besloot om hem een nacht kort te steken. Terwijl onze margi zich afvroeg wat hij eigenlijk misdaan had, feestte uw dienaar lustig verder. Bij het thuiskomen rond 7u ’s morgens besloot ik dan maar om de politie eens op te bellen. “Neen, meneer. Uw kotgenoot zit in Ekkergem. Daar zijn de cellen. Hier bent u bij de centrale.” Meer hoefde ik niet te weten. Hij had een bed en veiliger kon hij precies niet zitten. De volgende dag deed ik katergewijs mijn Bourgondische afwas toen plots een schimmig figuur de trap op kwam gelopen. Het was de margi met een envelop in zijn handen met daarop zijn naam en eronder geschreven: cel 7. Na wat sakkeren op de flikken wegens hun onmenselijke behandeling (hij kreeg zelfs geen deken in zijn cel!) bevestigde hij toch met de nodige trots de enveloppe aan de muur. “Dat hebben we dan ook weer eens meegemaakt”, glimlachte hij. “Mijn kinderen kunnen trots zijn op hun vader”. Student in Gent; het is een harde stiel.

PONK

Written by korneelwarlop

december 1, 2007 bij 3:42 pm

Geplaatst in Uncategorized

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. Het verhaal blijft hilarisch, keer op keer. Een notering waard in de top-3 van beste “mijn leven naast een margi”-artikels…

    pietcoopman

    december 1, 2007 at 4:08 pm


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: