Pers: Vijf Vlaamse Autonome Hogescholen verenigen zich in UVAH

leave a comment »

De vijf Vlaamse autonome hogescholen verenigen zich in de Unie Autonome Vlaamse Hogescholen of kortweg UVAH. De feitelijke vereniging zag afgelopen maandag het levenslecht en omvat de Hogeschool Antwerpen, de Erasmushogeschool Brussel, de Hogeschool Gent, de Xios Hogeschool Limburg en de Hogeschool West-Vlaanderen.De vijf tellen samen meer dan 35.000 studenten en vertegenwoordigen meer dan één derde van het Vlaamse hogescholenonderwijs.

De unie is opgericht om de krachten te bundelen en het profiel van de verschillende toegetreden scholen te verscherpen.

“Het statuut Vlaamse Autonome Hogeschool (V.A.H.) werd in 1995 niet voor niets toegekend aan de fusiehogescholen die ontstonden uit het officieel onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, de provincies en steden, en uit het vrij niet-confessioneel onderwijs”, zegt Rudi Verheyen, voorzitter Hogeschool Antwerpen.

“Dat karakter en die oorsprong wil de UVAH nu opnieuw, maar versterkt en aangepast aan de tijd, voor het voetlicht brengen.”

De opdracht van de UVAH bestaat onder meer uit het bewaken en bewaren van de maatschappelijke opdracht en de specificiteit van de Vlaamse autonome hogescholen, het innemen van gemeenschappelijke standpunten tegenover het beleid en die ook samen naar buiten te brengen. Voorst moet de vereniging ondersteuning bieden bij gemeenschappelijke problemen en de samenwerking tussen de onderwijsinstellingen bevorderen.

Bron: De Morgen

Written by korneelwarlop

december 12, 2007 bij 11:52 pm

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: