AUGent on the road…

leave a comment »

logo1.jpgDonderdag vond in de prachtige Nemrodzaal van de Arteveldehogeschool de eerste Algemene Vergadering plaats van de Associatie Universiteit Gent. De agenda bleek meer op een ontvette poverellosoep dan een rijk gevulde feestdis: goedkeuring van het verslag van de vorige AV, goedkeuring huishoudelijk reglement, aanpassing van de vertegenwoordigerslijst en een eerste aanzet tot een toekomstvisie d.m.v. een Universiteit Nieuwe Stijl (UNS). Het enige variapunt werd dixit Bert Hoogewijs van de agenda geschrapt. Weinig nieuws onder de zon dus. De vergadering duurde dan ook maar zo’n 20 minuten. Toegegeven, de ambtelijke humor van Luc Van den Bossche was best te genieten alleen kan men zich de vraag stellen of deze vergadering naast de statutaire verplichting een meerwaarde had.

Het is bekend dat op dergelijk niveau veel beslissingen genomen worden in achterkamertjes allerhande. Op zich is dat ergens ook een normale evolutie. Toch dienen “de heren” zich hierover te bezinnen. Indien de associatie écht een gewild kind is, zoals donderdag gesteld, dan is een brede draagkracht van het beleid een must. Het is een feit dat associaties nu al vaak op drie snelheden draaien: deze van de hogescholen, deze van de universiteiten en deze van de associaties. De laatste twee liggen, gezien de academiseringsopdracht, veelal in elkaars vaarwater. Indien de associatie iedereen wil meekrijgen, dan zal ze zich dus dringend moeten beraden over haar interne democratie. Het is mijn wens dat de AUGent geen elitair clubje wordt maar een stevig gefundeerde, transparante onderwijsorganisatie.

Met deze wens, hoop ik dan ook dat dergelijke farces van donderdag ll. niet meer voorvallen. Het zou ons allemaal behoorlijk wat gezichtsverlies besparen. AUGent is duidelijk on the road… 

Written by korneelwarlop

december 24, 2007 bij 8:18 am

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: