Zo existentieel de droom, zo schoner het leven

leave a comment »

Als ik wakker ben, hoor ik vreemde dingen. Zijn het de elven op de rand van mijn bed? De champignons die zwijgzaam maar doeltreffend mijn vitaminerijk voedsel in mijn ijskast verorberen? Mijn dorpelduiven die bezorgd zijn omdat ik, ondanks hun geroekoe, maar niet wil opstaan? God? Wie zal het zeggen.

9890367_81ab9572a9.jpg

Ik duw mijn wekker reeds voor de zevende keer in snoozefunctie af. Raf en Stan, respectievelijk de grote en kleine wijzer van mijn hangklok, geven half zeven aan. “Waar is God nu”, dacht ik in een flits. Beminnen, liefhebben, vergeven, troosten, delen…dat is allemaal goed en wel…maar diene gast staat wel niet om zo’n ontiegelijk uur op hé. Zie ze daar liggen…op de ontelbare kunstwerken in het Vaticaan. De goden: knusjes, op kussens, als associatiestuvers wijn aan het zuipen en breakedancende Maria’s, hun vijgenblad nu en dan wat goed aan het steken. Je weet nooit dat Dolf Ratzinger in een onbewaakt moment ligt te gluren in de sixtijnse kapel… De gluiperd! Badend in het kwijl word ik wakker…

Mijn wekker loopt af. Verdomme! Te laat, weeral te laat! Ik weet niet wat het is, maar op de één of andere manier zijn de gedachten en orgasmedroompjes bij het herindommelen vaak de leukste. Geef toe: Ratzingers, vijgenbladen en elfjes tegenkomen… een mens maakt het in de realiteit niet mee! In dromen kan je geloven. Elke dag opnieuw. En raar maar waar… gedurende de dag betrap ik er mezelf op dat ik vaak mijn dromen bevestigd wil zien in de situaties die zich dan aanbieden. Heerlijke bezigheidstherapie!

Wanneer je me soms ziet glimlachen of ziet wegdromen…weet dan dat ik het geluk had om te dromen, te blijven dromen en hierdoor de kracht vond om de dag door te komen. Life is a dream. Live it.

Ik wens het elkeen van harte toe!

(ondertussen weerklinkt ‘C’est toi, toi qu’enfin je revois’ uit de opera Les Pêcheurs de perles van Bizet… zalig getimed George…een ideale afsluiter van de dag!)

Written by korneelwarlop

januari 9, 2008 bij 10:42 pm

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: