Beha-info: Mijn leven naast een margi

with one comment

Handelswetenschappen ligt hem blijkbaar; getuige de opeenstapeling van successen in eerste zittijd, maar de vraag wat hij later wil worden, beantwoordt hij door zuchtend de schouders op te halen en te prevelen: “Dat weet ik niet, echt niet. Wat ik wel weet is wat ik nu ben, en dat is een student in Gent. Ik ga doen wat echte studenten moeten doen en dat is feesten, feesten als de beesten…”

De jas werd dicht geritst, de Marokkaanse muts op de kruin geschikt, de tanden gepoetst, het geld losjes in de pocket gelanceerd  en… weg was hij. Klaar om te gaan flitsen in de Overpoort. Sindsdien herhaalt dat ritueel zich iedere dag en besef ik: mijn kotgenoot is een margi. Deze rubriek wordt een bloemlezing van mijn belevenissen naast een marginaal.

Er zijn zo van die kenmerken die mensen typeren maar die op zich eigenlijk te klein zijn om een heel verhaal rond te vertellen. Een overzichtje:

  • Op een avond stond er nogal veel volk bij vaste frietboer Julien (de margi prefereert eigenlijk Peter. Stefan, Sammy voor de vrienden, is nogal een “kwistige strooier” met zijn viagra. Maar dit natuurlijk volledig ter zijde). Omdat de margi geen zin had om veel tijd te verliezen aan eten -er moest immers nog gepilst worden- besloot hij dan maar voor één keer naar dikke Luk van het Geel Kot te gaan, je weet wel: die container op het Kramersplein. Er stond eveneens een rij wachtenden en onze margi wachtte achter twee meisjes zijn beurt af:

Meisje 1: Amai, dat duurt hier lang.

Meisje 2: Ja, hij is echt wel traag…

Margi: Jullie noemen hem traag, ik noem hem vet. 

  • Traditiegetrouw zijn er in de maand oktober steevast feesten in het vroegere socialistische bolwerk de Vooruit. Zo ook die avond. De muziek ging hard, het bier vloeide rijkelijk en duizenden hersencellen werden op een professionele manier ‘gedood door den alcohol’. Kortom; het was een productieve avond geweest voor de margi. Al nagenietend stond hij te urineren aan de uitgang van de zaal toen plots een niets vermoedend meisje hem benaderde om iets te vragen. Vriendelijk als onze margi is, draaide hij zich om haar van antwoord te dienen alleen… was hij niet gestopt met wateren. Toen ik hem de volgende dag vroeg wat hij de afgelopen nacht gedaan had, antwoordde hij zonder verpinken: “een meisje ondergepist”.
  • Het was drie uur in de namiddag. Zoals steeds was uw dienaar aan het werken als een paard. (voor school natuurlijk, wat had je gedacht) Plots werd er geklopt op de deur. Het was de margi die net wakker geworden was. “Ponk, shit man, kijk eens naar mijn handen”, zei hij tegen me. Zwart. Pikzwart. “Van wat zou dat zijn? Ik krijg het er precies niet gemakkelijk af” Bedenkelijk ging hij terug naar zijn kot om wat vrienden te bellen in de hoop wat meer informatie te kunnen achterhalen. Een half uurtje later kwam hij al lachend binnen. “Weet je wat ik gedaan heb?”, en hij ging voor mijn TV zitten. “Neen”, zei ik. Hij begon andermaal te lachen. “Wel, je kent wel zo’n rooster die boven een rioolput ligt…”, hij moest even bekomen van het lachen en vervolgde, “ik heb dat opgeheffen, boven mijn hoofd gehouden en dan wat rioolinhoud met mijn handen opgeschept en naar mijn omstaanders gesmeten.” Ik zag hoe hij zich zichtbaar verkneukelde in zijn eigen avonturen. Hilarisch. Ik werkte nog even door en toen ik me omdraaide om te kijken waar hij mee bezig was zag ik in zijn ene hand een zak chips en zijn andere hand in zijn broek. Hij keek op en zei: “Wuk peis je…pintje?”

Written by korneelwarlop

februari 23, 2008 bij 3:24 pm

Geplaatst in Uncategorized

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. Hi-la-risch

    pietcoopman

    februari 23, 2008 at 4:08 pm


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: