Mededeling: VVS Congres komt niet naar HoGent

leave a comment »

logo-hgsr-kleur.gif Voor de HGSR is de VVS-werking heel belangrijk. Ze wil, als tweede grootste fractie binnen VVS, dan ook een actieve speler zijn. Dit doet ze door haar actieve bijdrage aan de algemene vergaderingen, het bijwonen van werkgroepen en het opnemen van externe VVS-vertegenwoordiging in onder meer de VLHORA en de NVAO. Het is dan ook vanuit deze drive dat de HGSR zelf een voorstel deed aan VVS om het congres in de HoGent te laten plaatsvinden. Op 14 januari kregen we de bevestiging van VVS dat we het congres mochten organiseren. Pas een maand later, op 13 februari, kregen we op een voorbereidende congresvergadering te horen dat VVS zonder enig overleg de congresdatum verplaatste naar 12 april 2008.

Omdat we eerder publiekelijk berichtten dat de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) haar jaarlijks congres zou organiseren in de HoGent, met de medewerking van de Hogeschool Gent Studentenraad (HGSR), achtte de stuurgroep het opportuun om, in enkele punten, bijkomende info te verschaffen over de afgelasting van het congres in de HoGent.

1.  VVS leeft haar eigen afspraken niet na. Het congres zou (zoals lang op voorhand aangekondigd) op 22 maart doorgaan. Door nalatigheid diende ze haar sprekers te laat te contacteren en dreigde het congres op 22 maart een inhoudloze dag te worden. HGSR wil benadrukken dat ze zelf organisatorisch klaar was om op 22 maart het congres door te laten gaan..

2.  HGSR vindt het een fout signaal dat VVS, door de verplaatsing, aan haar achterban geeft. In de keuze tussen de minister of haar achterban (HGSR) heeft ze gekozen voor de minister. Op zich verstaanbaar (wie wil die niet op z’n congres) alleen op z’n minst dubieus te noemen, gezien het feit dat ze zelf zo overhoop gelegen hebben met de minister. VVS heeft bovendien geen enkele garantie dat hij zal komen opdagen (waarom -de betoging indachtig- zou hij ook?). In die optiek is deze keuze niet consequent.

3.  HGSR meent dat de grenzen van eerbied tussen mensen overschreden is. Ondanks de goede wil bij al onze medewerkers kregen we vaak geen of laattijdig antwoord op onze correspondentie. We zijn begripvol voor de drukke agenda van eenieder alleen heeft VVS geen alleenrecht op tijd. Op een dergelijke manier ga je niet met mensen om! De HGSR kon voor de organisatie van het VVS congres rekenen op een groep enthousiaste mensen die we nu moeten ontgoochelen. Het feit dat wij door dergelijke praktijken onze vrijwilligers voorgoed kwijt zijn is in deze een zeer spijtige zaak en antipolitiek voor de studentenparticipatie in de HoGent.

Tot nader orde is de HGSR nog steeds lid van de VVS en dat wil ze zo houden. Dit incident is dus geenszins een rem op onze eerder aangegane engagementen. HGSR bevestigt zich hiermee als trouwe partner van VVS. Dit incident onderstreept evenwel op een pijnlijke manier de noodzaak aan een organisatorische evaluatie van VVS. De HGSR wenst zich hier dan ook, in het belang van VVS, actief voor in te zetten.

Written by korneelwarlop

maart 1, 2008 bij 10:38 am

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: