Ode aan Mr. T

with one comment

habe.gif

Per 1 april zwaaien de studenten van het departement HABE hun jaarvertegenwoordigende docent uit. Weinigen weten echter wie hij is…maar evenveel mensen werden, zonder dat ze het beseffen, steeds in hun recht gesteund door Mr. T. Dat dergelijke nuttige, geëngageerde krachten de HoGent inruilen voor een andere attractieve job is veelzeggend en een signaal voor de betrokken beleidvoerders.

Mr. T was steeds aanspreekbaar voor de studenten. Er is zelfs een geval bekend van een student die hem om 22u30 opbelde om hem om raad te vragen. Na de student vriendelijk op het uur gewezen te hebben, hielp Mr. T de betrokken persoon toch maar mooi verder. Het tekent de kordate doch hulpvaardige en daadkrachtige houding die Mr. T gedurende zijn HABE-periode aan dag legde. Het spreekt voor zich dat dit in een publieke instelling, die niet bepaalt een toonbeeld is van efficiënt bestuur, vaak voor jaloezie of controverse zorgde. Een genuanceerde mening over Mr. T was er bijgevolg niet. Ofwel was je voor Mr. T ofwel tegen. Als één van de weinigen durfde hij openlijk de belangen van de studenten te verdedigen. Dat hij hiermee vaak inging tegen de wil van collega-docenten of bestuur maakte zijn job ongetwijfeld bijzonder zwaar. Toch handelde hij steeds met “een hoger doel” voor ogen: de student (en niet de klant) zo goed mogelijk begeleiden gedurende diens schoolcarrière. Een doel dat al te vaak vergeten wordt in managementmatige structuren allerhande.

Niet alleen de jaarvertegenwoordigende docent in Mr. T zal gemist worden. Persoonlijk waren de jaren waarin ik de eer had om met Mr. T samen te werken, goede jaren. Ik mag misschien wel zeggen dat we gaandeweg vrienden geworden zijn. Om die reden is zijn vertrek des te pijnlijker maar ben ik er rotsvast van overtuigd dat de gedeelde gedrevenheid en ambitie onze wegen ook in de toekomst zal doen kruisen. Zijn vertrek is dus geenszins een afscheid maar een ‘tot ziens’. Mr. T bedankt voor alles! Het ga je goed.

Written by korneelwarlop

maart 9, 2008 bij 2:10 pm

Geplaatst in Uncategorized

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mooi mooi! Mr. T verdiend zeker deze woorden. Zoals je zegt, hij handelde steeds in functie van de student en verdedigde hen ook openlijk.
    Ik hoop zelf natuurlijk ook dat mijn weg deze van Mr. T in de toekomst op een of andere wijze mag kruisen.

    Tot weerziens Mr. T!

    pietcoopman

    maart 9, 2008 at 8:21 pm


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: