HGSR: Advies betreffende cursusverkoop binnen HoGent

with one comment

logo-hgsr-kleur.gif Reeds enkele jaren is de cursusverkoop een doorn in het oog van vele HoGent-studenten. Het betreft vooral praktische zaken als openingsuren, verkoopplaatsen, voorraden en milieuvriendelijkheid. Om die reden besloot de HGSR een advies te schrijven teneinde een richtlijn aan te geven voor een studentvriendelijke cursusverkoop.

De meeste studenten hebben gedurende de dag les. Om die reden is het dan ook aan te raden om de cursusverkoop tijdens de vrije momenten te organiseren: rond 10u30, over de middag, om 15u15 en om 17u30. Dit is vooralsnog niet het geval, integendeel, vaak wordt de verkoop tijdens de lesuren gehouden.

Nogal wat docenten laten hun cursussen bij privé-kopiecenters kopiëren. Hierdoor is er geen controle meer over de kostprijs van een cursus. We willen controleerbare cursusprijzen. De HGSR is dan ook van mening dat alle cursussen die gegeven worden binnen de HoGent door de eigen cursusdienst moeten geproduceerd worden. Hierbij benadrukt de HGSR dat er meer spreiding in de verkoopplaatsen moet komen. Het kan niet de bedoeling zijn dat studenten van bv. LERA op de Campus Schoonmeersen om hun cursussen moeten komen. Het principe van “elke campus z’n cursusverkoop” is bij deze de leuze.

Er dient ook voorzien te worden in een voldoende voorraad. Al te vaak zijn de cursussen uitverkocht, terwijl het volgens de HGSR niet onmogelijk moet zijn om een voldoende marge te voorzien. Hierbij dient ook opgemerkt dat het niet de bedoeling kan zijn om alle cursussen op Dokeos te zetten. Printen kost meer geld dan kopiëren!

Tot slot vraagt de HGSR, in het kader van het Fenixsproject, aan de cursusdienst om voortaan hun cursussen dubbelzijdig te kopiëren op milieuvriendelijk recyclagepapier. De HoGent vervult op deze manier  haar voorbeeldfunctie in het streven naar een proper leefmilieu.

Het voorzien van cursussen is één van de basisdiensten binnen de HoGent. Om die reden hoopt de HGSR dan ook dat dit advies nauwgezet opgevolgd zal worden. Het zou de studenten nogal wat frustraties en centen besparen…

Written by korneelwarlop

maart 11, 2008 bij 2:17 pm

Geplaatst in Uncategorized

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. Printen en kopiëren gebeurt meestal op dezelfde machines. Centers die meer geld vragen om te printen dan om te kopiëren, misbruiken de onwetendheid van de klanten.

    Als online print provider is het vaak opboksen tegen de eeuwenoude vooroordelen en angsten tegenover digitaal print management. De voordelen zijn nochtans legio: transparante kostenstructuur, gedetailleerde controle, snelle en flexibele productie, …

    Pieter A

    augustus 5, 2008 at 12:14 pm


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: