Verkiezingen RvB Ugent: Koen Hoornaert is uw man!

with 3 comments

n12356886102_5376.jpg

Gisteren vond in auditorium E van de Blandijn het stuverdebat plaats tussen de kandidaat- bestuursleden voor de Raad van Bestuur en de Sociale Raad van de Universiteit Gent. Uw dienaar was aanwezig en liet zich het volgende opmerken:

 • Technisch gezien was Thijs Verbeurght (tevens voorzitter FK) dé grote winnaar van de avond. Zonder meer was hij de beste debater, gevolgd door Geert Cleuren. Koen Colpaert en Koen Hoornaert deelden de derde plaats. Voor mij zijn deze vier personen dan ook de gedoodverfde en terechte toekomstige RvB-leden.
 • De politieke extremen van Bart Bogaerts deden het publiek misschien lachen (mij persoonlijk deed het me vaak huiveren) maar daarmee win je geen verkiezingen. Ook kameraad Koen Hostyn moest al te vaak de duimen leggen. Constant je fouten aanhalen is écht geen goede manier om iemand van je kunnen te overtuigen. En Jasper D’Hooghe…tja…die was gewoonweg letterlijk en figuurlijk niet verstaanbaar. Hoe zal die z’n stem laten gelden in een vergadering?! Dat Charles Van Den Bossche een bevlogen figuur is, is mooi. Zijn intentie om het Erasmussysteem uit te breiden met niet-EU bestemmingen is goed alleen weegt hij inhoudelijk (en wellicht ook charismatisch) te licht.
 • Over de associatie werd niet gepraat. Nochtans is het een niveau dat steeds belangrijker wordt. Tot spijt van wie het benijdt. Een belangrijk punt voor Koen Hostyn is het gratis maken van het openbaar vervoer maar hij vergeet er wel bij te zeggen dat je daar alleen met de universiteit niets mee zal bereiken. Momenteel is men daar trouwens binnen de Advieswerkgroep Sociale Voorzieningen mee bezig. Koen weet dus wel beter. Op mijn vraag hoe de kandidaten stonden ten aanzien van de associatie was hun antwoord bedroevend. Niemand kon een zinnig antwoord formuleren. Enkel Thijs Verbeurgt haalde (deels terecht) aan dat de associatie momenteel nog een lege doos is.

n693109225_189606_3011.jpg

(Koen Hoornaert: 100 %)

Zo’n debat is leuk voor de geïnteresseerden maar iedereen weet eigenlijk dat de strijd niet in de auditoria gevoerd wordt. Persoonlijke connecties, sociaal netwerk en eventuele achterban zijn de te behandelen groepen. Koen Hoornaert beschikt over deze achterban. Zonder meer is hij een heel bekwaam persoon met goede dossierkennis. Een diplomaat, aanjager en stimulator. Een vriend van de student met oog voor diens ware problemen. Verwacht niet dat hij vervalt in symbooldossiers of politiek-ideologische hardliners. Hoornaert is een realpolitieker die, vaak té geruisloos, resultaten neerzet. Dat bewees hij al genoeg door de GAST, de Gentse Associatie Studentenraad, door als voorzitter deze vergadering naar een hoger niveau te tillen. Terwijl de anderen niet kunnen antwoorden wat de associatie voor hen betekent, ziet Koen de opportuniteiten die een associatie met zich meebrengt. Voor mij is het dan ook een plezier en een hele eer om met zo iemand samen te werken. Met recht van spreken kan ik alle Ugent studenten dan ook oproepen om voor Koen Hoornaert te stemmen!

Written by korneelwarlop

maart 13, 2008 bij 2:59 pm

Geplaatst in Uncategorized

3 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hoe stemmen? http://www.bartbogaerts.net/hoe-stemmen

  Een verkiezing is overigens geen schoonheidswedstrijd of een wedstrijdje “wie heeft het meest potentieel als verkoper van tweedehandsauto’s” hé :)

  the7thson

  maart 14, 2008 at 9:27 am

 2. Tis ‘UGent’ (grote ‘G’), gij domme hogeschoolstudent. :)

  stijnbaert

  maart 15, 2008 at 7:16 pm

 3. jammere zaak, blijkt uit de uitslagen.

  pieter

  maart 17, 2008 at 11:38 pm


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: