Pers: Gentse Associatie Studentenraad: 100 % stakeholder

with one comment

logo_gast.jpg 

De Gentse Associatie Studentenraad (GAST) bestaat reeds enkele jaren. Toch is het pas sinds vorig jaar dat haar bestaan ook effectief het woord “werking” waardig is. Bij het begin van het academiejaar werd actief op zoek gegaan naar geëngageerde stuvers die de verschillende partnerinstellingen in de overkoepelende associatiestudentenraad wilden vertegenwoordigen, en met succes!

Stuverreceptie

Op 30 november organiseerde de GAST in het prachtige kader dat Het Pand is, een receptie voor alle studentenvertegenwoordigers van de partnerinstellingen van de Associatie Universiteit Gent. Zo’n 150 studenten waren present om in het gezelschap van een hapje en een drankje een presentatie over de GAST bij te wonen. De nood aan een associatiebrede studentenraad werd algemeen gedeeld. Meer betrokkenheid met de GAST was dan ook het doel van de receptie. In dat opzicht was de avond meer dan geslaagd!

Betere Profilering

Ontegensprekelijk is een degelijke inhoudelijke werking ook voor de GAST primordiaal. Het kan echter nooit kwaad om als associatie, en als studenten binnen die associatie in het bijzonder, wat meer naar buiten te komen. Om aan deze lokroep gehoor te geven werd een nagelnieuw logo boven de doopvont gehouden. Ook de oprichting van een website is een belangrijk instrument om de GAST ook digitaal zichtbaar te maken. Vanuit http://www.gast.ac/ veroveren we voortaan ook het world wide web!

Gezonde basis

Wie droomt van een studentenwerking die inspeelt op de actuele thema’s en de grote uitdagingen die het hoger onderwijs te wachten staat, kan niet voorbij gaan aan een degelijke organisatie; een structuur die een performante werking niet in de weg staat. Een herwerking van onze statuten drong zich op. De invoering van een Dagelijks Bestuur, het optrekken van het aantal stuvers binnen de GAST van 8 naar 12 en soepelere meerderheidsregels zijn dan ook de kernpunten van de hervormingen die op de vergadering van 17 december 2007 unaniem werden goedgekeurd.

Toonaangevend

De associaties zijn al vanaf hun bestaan voer voor discussies. Volgens de GAST heeft het weinig zin om voortdurend haar rol in twijfel te trekken. Associaties bestaan nu eenmaal en dus dienen we dit te zien als een opportuniteit! Omdat het hoger onderwijsbeleid iets is dat de Gentse belangen overstijgt, engageerde de GAST zich dan ook om de dialoog tussen de studentenraden van de vijf associaties aan te zwengelen. Ze organiseerde hiertoe een eerste samenkomst in de vorm van een ronde tafel omtrent associatievertegenwoordiging binnen VVS, de Vlaamse Vereniging van Studenten. (Meer info kan u terugvinden op onze site). De GAST is dan ook een toonaangevende speler binnen de AUGent en hoopt ook in de toekomst een katalysator te kunnen zijn voor de studentenparticipatie in Vlaanderen.

Written by korneelwarlop

maart 24, 2008 bij 5:20 pm

Geplaatst in Uncategorized

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. Korneel, je bent een baas !

    stijnbaert

    april 7, 2008 at 6:10 pm


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: