Een stuverweek…

leave a comment »

Afgelopen week was het weer pompen voor mijn omgeving en mijn afbrokkelende kathedraal van mijn lichaam. Maandag was er FACTOR-vergadering. De participatiecommissie van het departement HABE boog zich oa. over deliberatieregels binnen het departement. Een hot item, daar dit ook op de agenda staat voor de VVS-vergadering van komende donderdag. Ook binnen de associatie zijn deliberaties meer dan ooit een gespreksonderwerp. Het is dan ook maar de vraag wie in dit dossier best de eerste stap zet. Het lijkt mij alvast logisch indien de associatie hierin het voortouw zou nemen. Op die manier zou ze zich nog beter kunnen profileren in het hoger onderwijslandschap. Het is echter duidelijk dat niemand hierop zit te wachten. Het pleit van de kip en het ei zal de associatie allicht altijd boven het hoofd blijven hangen.

Dinsdag was ik te gast op een ouderavond in Lokeren. De lokale ouderraad had een avond georganiseerd over “studeren in Gent”. Als ervaringsdeskundige mocht ik daar mijn verhaal gaan doen en enkele pittige vragen beantwoorden. Al bij al een intense avond voor hetgeen het maar oplevert; bijna iedereen had reeds zijn/haar keuze gemaakt! Reclame maken voor de HGSR lukte evenwel nog en ook de attentie in de vorm van een fles cava was aangenaam meegenomen.

Donderdag en vrijdag tenslotte was ik als lid van het Interne KwaliteitsZorg-panel in Antwerpen voor de analyse van de ruwe data uit de bevraging. Ietwat geschrokken door de felle reacties hier en daar besefte ik het belang van deze taak en het handhaven van de objectiviteit in dergelijke dossiers. Het is oh zo gemakkelijk en verleidelijk om commentaar te geven maar concrete aanbevelingen geven is een ander paar mouwen. Al bij al ben ik van mening dat we een goed verslag afgeleverd hebben. Nu nog maar afwachten wat men met ons rapport zal doen. Ik hoop dat het besef bij de rasta groot genoeg is opdat er eindelijk dingen zouden veranderen. Tussendoor mocht ik nog een artikel lezen in Dwars , het studentenblad van de Universiteit Antwerpen, alwaar ik mezelf in tegenkwam.

Het einde van een zware stuverweek. Komende week wordt pas zwaar… Student in Gent. Me like!

Written by korneelwarlop

april 20, 2008 bij 7:46 pm

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: