Gezien: Creatures/performance zonder gezicht

leave a comment »

Voor mijn zus, Miet, was het vrijdag een hoogdag. Haar test, Creatures zonder gezicht, ging namelijk in première tijdens Fresh #3 te Kortrijk; een woordloos festival waarbij een aantal jonge kunstenaars vooral vertrekken van de puurheid van hun materiaal.

Op de site van het Buda is het volgende te lezen:

Creatures is het eerste deel van een tweeledig project. Dit deel zoomt in op een ‘personage’ dat alles wat het in zich draagt naar buiten heeft gestoten. We zien een schepsel in constante metamorfose. Die gedaanteverwisselingen refereren aan andere, grotere dingen (of plaatsen). Of gewoon aan schoonheid. Telkens opnieuw betreedt het wezen de ruimte en probeert de gewoonste dingen te doen, daarbij  vooral gehinderd door zichzelf.

Uiteraard was ik een aandachtig toeschouwer en heb ik enorm genoten van deze nieuwe creatie. Nuja, misschien ben ik er te subjectief bij betrokken… vele zaken kan ik namelijk herkennen vanuit mijn jeugd. Nu goed, het publiek heeft ervan genoten, de commentaren zaten snor en Miezje straalde als een blanke diamant. Het was genieten, net als het vervolg van de avond op café in Heule.

 

Written by korneelwarlop

april 22, 2008 bij 7:50 pm

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: