Masterproef ingediend!

with 2 comments

Vandaag om klokslag 16u diende ik samen met mijn collega Romina Bruyneel onze masterproef over de Wet op de Partijfinanciering en de strijd tegen ondemocratische partijen, twee dagen voor de deadline, in. Een heerlijk moment om na al die maanden hard labeur een afgewerkt resultaat in je handen te hebben. Omdat we het wat amusant wilden maken organiseerden we onze eigen plechtige ondertekening van de indienlijst en de overhandiging aan Jimmy van het secretariaat. Een hilarisch moment als slot van een huzarenstukje.

 

De abstract van ons wetenschappelijk artikel kan je hieronder lezen:

Deze thesis bespreekt partijfinanciering als een middel in de strijd tegen ondemocratische partijen. Dit artikel, dat in hoofdzaak gebaseerd is op officiële documenten, bespreekt het ontstaan, de doelstelling, het middel en de toepassing van de Belgische wetgeving. Daarnaast werd ook een benchmark gemaakt met Nederland en Duitsland; twee landen die een uitgebreide regelgeving kennen met betrekking tot partijfinanciering en wetgeving in de strijd tegen ondemocratische partijen in het algemeen.

 

Nadat een grondige bespreking werd gemaakt van de wetgeving en het gebruik ervan in België, Nederland en Duitsland, werden enkele conclusies getrokken. In verband met de wetgeving kon vastgesteld worden dat de brede grondwettelijke basis in België en de noodzaak aan politieke consensus alvorens een klacht kan worden ingediend, elementen zijn waar zowel voor- en nadelen aan gekoppeld zijn. De studie van de Duitse wetgeving tegen ondemocratische partijen, toonde aan dat ook het partijverbod een alternatief kan zijn in de strijd tegen ondemocratische partijen. Algemeen kon geconcludeerd worden dat er vooral in de toepassing van de wetgeving grote terughoudendheid is, waardoor het nut van het bestaan van uitgebreide wetgeving in vraag kan gesteld worden.

Written by korneelwarlop

mei 21, 2008 bij 5:03 pm

Geplaatst in Uncategorized

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. Wederom een onvergetelijk moment. Zie Jimmy stralen !

    Philip

    mei 21, 2008 at 10:47 pm

  2. ja lap, ik wil dat hier lezen, en ik vind nu nergens de downloadknop.

    pieter

    mei 22, 2008 at 12:13 am


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: