Chaos in Gent-Centrum!

with 2 comments

Op 28 mei 2008 om 17u25 kon Tram 1 richting Evergem (het bewuste nummer 6305) niet verder wegens een foutgeparkeerde camionette van de Kids Outlet. Al snel waren de diensten van de Lijn ter plaatse, alsook uw reporter!

De camionette stond zo geparkeerd dat de tram niet door kon. Een hinderlijke situatie voor honderden reizigers en dat net op het spitsuur. De chaos was compleet, het amusement bij de omstaanders groot. Na wat info ingewonnen te hebben, blijkt de dude van de Kids Outlet ook een fikse som te moeten betalen. De Lijnman vertelde me dat dit neerkomt op 20 EUR per tramonderdeel (deze trams hebben vier onderdelen de beeste) per minuut. Natuurlijk dient niet enkel deze tram in rekening gebracht te worden maar ook alle andere trams die door deze roekeloze daad vetraging opliepen. (naar verluid een 10-tal) Gelet op het feit dat het tramverkeer in totaal 30 minuten heeft stilgestaan, maakt dat een som van 24 000 EUR. Een smeuig bedrag, zeker als je weet dat daar nog de kosten van de takeldienst en bijkomende personeelskosten (ahja, wie gaat die overuren betalen, meneer?!) van het Lijnpersoneel bijkomen. Kortom, de pechvogel had voor dat geld al een camionette kunnen aanschaffen. Benieuwd of de verzekering hierin tussenkomt… Voor ons was het in ieder geval een uit de hand gelopen koffiepauze en een leuk verzetje.

Written by korneelwarlop

mei 28, 2008 bij 4:33 pm

Geplaatst in Uncategorized

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mhm… Ik heb het ook gemerkt, maar ik was blij dat ik op mijn fiets zat ;-)

    pietcoopman

    mei 28, 2008 at 5:27 pm

  2. Jaja, die dingen gebeuren. In een lang vervlogen tijd kwam ene docente A.Grrrr. dit enkele jaren geleden ook tegen… met een op gelijksoortige lollige wijze berekend kostenplaatje eraangekoppeld, alleen voor veel minder trams en minder minuten.

    Mr who?

    juni 17, 2008 at 9:20 pm


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: