Le Corbusier Holiday

leave a comment »

In augustus vorig jaar ging ik samen met Pieter Morlion aka Morre naar de tentoonstelling van Le Corbusier in Rotterdam. Omdat we zo onder de indruk waren van Charles-Edouard Jeanneret’s werk, dampten wilde ideëen uit onze schedelpan: een ware reis doorheen la douce France alwaar we ons laten leiden door diverse bouwwerken van de grootmeester. Toen werd dit evenwel anders geventileerd.

En ja hoor, een jaar na datum werden onze plannen al ontvouwd. We huurden een camionette, draaiden enkele waterkratten ondersteboven, legden er een matras op en weg waren we voor een tocht van 2 500 kilometer. (Zo’n 700 km meer dan verwacht).

We zagen achtereenvolgens Chimay/Charleville Mezières/Briey/Vittel/Ronchamp/Bourg-en-Bresse/L’Arbresle/Firminy/Dijon en Epernay. Een zalige tocht, een boeiende ontdekkingsreis doorheen een schitterend land, de gebouwen en het leven van een excellent architect en de warme persoonlijkheid van mijn metgezellen. De reis was zonder bestemming. Het onderweg zijn was de bestemming. De zon achterna, want bijna heel de reis haalde de temperatuur moeiteloos de 25°C. We sliepen in weiden van boeren met schitterende uitzichten en belachelijke pyjama’s. We zongen Disco Lies zodat ons wit gevaarte met een blauwe T als vanzelf aan het rijden ging, Ik sliep met mijn hoofd op bewegende muizen… ge maakt wat mee met Le Corbusier! Eén ding is voor mij na zo’n reis alvast heel duidelijk: we are friends! You’ll never be alone again, come on!!!!!

(Foto: Pieter Morlion. Meer foto’s volgen nog…)

Written by korneelwarlop

juli 29, 2008 bij 1:00 pm

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: