Gentsche Fieste!

leave a comment »

Tussen het verhuizen door maakte ik met graagte nog wat tijd vrij voor de Gentsche Fieste! Zoals elk jaar was ook dit jaar des heren een ware slachtpartij in de Gentse binnenstad. Hoewel ik er maar drie dagen heb op zitten (en een veel te foute generale repetitie op de vrijdagavond) heb ik toch het gevoel dat het welletjes geweest was. Van Spaanse erasmusstudentes, porties chorizo, gratis bicky burgers in de Dulle Friete, zilveren schoenen, kinky riemslagen op achterwerken tot weddingschappen voor het stelen van een lege bak Duvel (zonder leeggoed welliswaar).

 

Jaja, we waren andermaal geweldig. Dit jaar was onze uitvalsbasis vooral het Duvel Droomschip… een droom van een kater volgde de dag nadien als gevolg. De glazenkast is bijgevuld, het GSM-nummer van het biermeisje is vergeefse moeite. Wat rest zijn herinneringen aan gelach en gekalf. Aan onzachte stoellandingen en het volhouden van “niet zatte” toestanden (cfr. als West-Vlaming volhouden dat je altijd AN spreekt, komt niet echt over. Geef toe.) aan het beklimmen van Sint-Baafs en aan de glooiende golven van ons bootje op de rondtocht van de Lieve en de Leie (mét gratis Duvel uiteraard).

De Gentsche Fieste vanop Sint-Baafs. Gratis torenbeklimming tijdens de feesten.

Op dinsdag rukte onze Moeder (mét hoofdletter) nog eens uit om zich te laven aan de overdaden van de man uit Ertvelde: Eddy Wally. Schitterend! Heerlijk! Attractief! Nooit gedacht dat Eddy écht zo groots was. In ieder geval was de Moeder een trouwe supporter.

Met dé Joos…de uitermate sympathieke praeses van Moeder Latijnse

Diezelfde nacht kon er echter geheel anders uitgezien hebben. Getuige onderstaande gebeurtenis die zich toen voordeed. Maar hé, de show must go on!

Written by korneelwarlop

juli 30, 2008 bij 7:00 am

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: