Hey what’s up man!

with 5 comments

Hier in Alabama is de meerderheid van de mensen republikein, ook de studenten. Ze komen er openlijk voor uit dat ze gaan stemmen op Mc Cain. Als je hen om een motivatie voor hun stemgedrag vraagt, dan krijg je weerzinwekkende dingen te horen als: “I don’t vote on niggers”, “Obama is a muslim, that’s why we call him Barack Osama”, of beter nog “I don’t vote on a nigger who’s a muslim on top”. Als we opwerpen dat Obama nochtans een goed programma heeft en bijzonder populair is in de rest van de wereld dan krijg je niets anders dan schuddende hoofden te zien. “He doesn’t have a program. He never tells us how he would make it work”. Laat het duidelijk zijn. Het racisme is hier (en blijkbaar in nogal wat andere staten in Amerika) nog prominent aanwezig en het is zo klaar als pompwater dat de aanslagen van 09/11 het schrikbeeld van de moslims heeft aangewakkerd. Het verwonderde ons dan ook niet toen Robert, onze Amerikaanse roommate, gisteren kwam aandraven met een poll waaruit blijkt dat 56% van de Amerikanen op Mc Cain zou stemmen. Het belooft dus zeker nog een spannende strijd te worden en om eerlijk te zijn zou ik er niet zo gerust op zijn dat Obama het haalt. Het lijkt me in ieder geval iets om met interesse te volgen.

Tegenover al dat conservatisme van de Amerikaanse studenten staat een ongeremdheid als het op drank en vrouwen aankomt. Het lijkt mij alvast moeilijk te rijmen met hun zelfbeeld maar blijkbaar zijn die values niet van toepassing op zichzelf.  Als Europeanen zijn wij nochtans wat gewoon als het op feesten aankomt maar als je dacht dat de taferelen van in de Gentse Overpoort al erg waren dan heb je nog niets gezien. Omdat we hier nog geen les gehad hebben (en ’s avonds dus ook nog niet veel om handen hebben) schuimden we hier drie feestjes af. Het was wel amusant maar het woord dat hier best bij past is hallucinant…

Wie zei ook weer dat Amerikaanse films altijd overdreven zijn? Me dunkt dat dit een verbeterde versie van American Pie is… Ze zijn echt wel grappig die amerikanen omdat ze zo verdomd naïef zijn. Blijkbaar helpt het hen wel om op die manier onbezorgder te leven maar ze weten echt niet wat er in de rest van de wereld gebeurt. Ze zijn gelukkig in hun onwetendheid. Dat moet je hen wel nageven. In ieder geval is er één iets dat ik hier al geleerd heb. Er is geen betere plaats om te leven dan Europa.

Written by korneelwarlop

augustus 14, 2008 bij 7:55 pm

Geplaatst in USA

5 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Je wentelen in je eigen onwetendheid, tiens, ik dacht dat we daarvoor toch de Verlichting en het socialisme hadden gehad…

  sander

  augustus 14, 2008 at 8:19 pm

 2. Haaai Kurniel !

  ik had hier een hele hoop zever getypt, maar eigenlijk kwam het er gewoon op neer dat ik blij ben dat je goed aangekomen bent en goed gedijt in het XXL’ste land ter wereld. Dat ik nog meer blij ben dat je van South Park begint te houden. En dat ik je persoonlijk verantwoordelijk houdt als McSlechtedieprviespizza’s de verkiezingen wint. Daarmee heb ik alweer het record slechtstemop van de dag gevestigd, dus ik houd het daarbij.

  Genegen Groeten.
  Pieter Pompidom.

  ps.: ik schrijf je wel nog uitgebreider om je Nederlands op peil te houden, zodra ik tijd en de technische middelen voorhanden heb.

  pieter

  augustus 14, 2008 at 9:54 pm

 3. goddamnit. Schrijf ik wel een dt-fout zeker door al dat gewis. En kan ik het niet meer wijzigen. Smet op mijn blazoen :-).

  Goeiemiddag trouwens, hoeveel is het uurverschil daar, kwestie van je nooit wakker te bellen?

  pieter

  augustus 14, 2008 at 9:56 pm

 4. yo Morre!!!!

  Moet jij niet op pukkelpop zitten?
  Nu is het hier stipt 17u, allé, 5 pm zoals ze het hier zo luizig zeggen. Me dunkt dat dat een verschil is van zeven uur. Dat van dat XXL-land is trouwens al achterhaald. China is nu officieel het dikste land ter wereld (thanks to Mc Donalds). Sebiet mijn eerste les dus ik ga eens een beetje voorbereiden… Tot snel!

  korneelwarlop

  augustus 14, 2008 at 9:59 pm

 5. Ha, I prove you wrong! http://www.forbes.com/forbeslife/2007/02/07/worlds-fattest-countries-forbeslife-cx_ls_0208worldfat_2.html

  succes met de les. Nee, niet op pukkelpop, ik ga een beetje uitrusten. Maar net vernomen dat ik een Ierse uit Valladolid beloofd had de kust te tonen morgen en overmogen, maar ik was dat helemaal vergeten. Ik ga dus in mijn nest kruipen zodat ik op kusttrip kan. Doe-oei!

  Ik verneem graag binnenkort meer details over het dwerggehalte daar!

  pieter

  augustus 14, 2008 at 10:16 pm


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: