As good as it gets

leave a comment »

Gatver! Weer naar beneden! Het is zowat de teneur van de afgelopen drie dagen. Tornado Fay hangt hier zwaar mijn keel uit. Afgelopen nacht werden we om 2 am gewekt door een sirene: Tornado Alarm. Je kan niet geloven hoe mottig het is om steeds opnieuw je dagritme verstoord te zien worden om vervolgens als een stelletje werkloze haringen in een gang te gaan zitten niksen. Piet heeft het stalen gestel en de Duitse ingesteldheid om altijd en overal te presteren. Zo ook in een gang vol tornadopamperende chinezen. Chapeau Piet! Het is mij alvast niet gegeven. Vandaag en morgen zou het hier even rustig moeten zijn maar tegen het weekend voorspelen ze opnieuw meer onheil. Frank, Sabine…waar zijn jullie toch met jullie afgrijselijke oneliner:  “Morgen zijn we er weer met meer weer”? (voor de geïnteresseerden in weather alert: check onze Troy University SOS website)

 

Voorts gaat het leven hier zijn gewone…tja…vooral gang.  Zoals je weet ben ik begin vorige week gestart met mijn dieet en  dus heb ik op maandag steevast een date met mijn weegschaal (zowaar in kilo) en met de uitdagende weddenschap met mijn vader dat ik vermoedelijk één van de eerste mensen zal zijn die magerder uit Amerika zal terugkeren dan ik gekomen ben. Vrolijke taferelen à la een verliefde Erik-en-Sanne-blik verheugden aldus maandag mijn gemoed: 2, 6 kilo lichter op één week tijd! Dat gaat (te?) hard! Het hoeft ergens niet te verbazen natuurlijk. De manier waarop de kilo’s er afgelopen jaar weer bijkwamen mag ik niet vrijgeven van de voedselveiligheid maar gezond was het allerminst. Elke dag evenwichtige voeding, veel groenten, alles afgewogen, veel water drinken én vooral veel sporten. Daarbij kweken we stilaan een vast dagelijks ritueel. In de voormiddag gaan we fitnessen, in de namiddag lopen of zwemmen en ’s avonds hebben we voetbaltraining. Dikke fun! Het was ook héél erg leuk om reacties te krijgen van partners in crime die ook aan het regimen zijn! Volhouden, beste caloriehaters! Als ik kan vermageren in het land van Mc Donald dan kunnen jullie het zeker in het land van Yves Leterme. (nu snap ik eindelijk wat hij bedoelt met de broeksriem aanhalen).

Met een beetje geluk wordt het hier straks misschien het land van Dr. Change. Barack Obama is hier dan misschien niet echt hot, van de televisie is hij alvast niet weg te slaan. Deze week vond ik eindelijk de tijd om de volwaardige speech over race eens te bekijken en ik moet zeggen; ik was zwaar onder de indruk.  Als je even een half uurtje de tijd hebt, is dit zeker een aanrader!

 Tijdens het fitnessen volg ik de verkiezingszenders hier op de voet (jaja, uiteraard heeft elk toestel hier zijn eigen TV met een miljard zenders) en het is best amusant en sensationeel, zeker met de Democratische Conventie die nu aan de gang is in Denver. Aanslag op Obama verijdeld! De 75 000 aanhoorders van Obama’s speech moeten om 10u in het stadion binnen zijn om Obama om 18u te horen speechen. Insane! Ted Kennedy die uit de doden is opgestaan om zijn steun te komen betuigen. Amerika wordt zot! De dochters van Obama die voor heel de conventie “Daddy” roepen wanneer ze hun vader via videoconferentie op een reuzescherm te zien krijgen. En plots vindt iedereen Obama sympathiek! Fantastisch toch hoe alles hier als gesuikerde eiwitten opgeklopt wordt?! Soms, ja heel soms, kan ik er écht van genieten.

 

 

Written by korneelwarlop

augustus 27, 2008 bij 7:56 am

Geplaatst in USA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: