Tussen Walle en Troy

leave a comment »

Mijn gedachten zijn bij Louis Seynaeve. Misschien ken je hem wel…het hoofdpersonage uit Het Verdriet van België. Ik vond het in deze woelige tijden van ongesplitste kieskringen, fortissementjes en andere Gerre Bourgeois best een interessant experiment om het meesterwerk van Hugo Claus eens te lezen. Net zoals velen, struikelde ik ook over de beginpagina’s. Het leesplezier was ver te zoeken en ik gromde bij mezelf: “Volksverheffing… Wéér zo’n gast die eens gaat bewijzen hoeveel woorden hij wel kent. Het type dat een meisje verleidt door een hele encyclopedie af te ratelen. Ken jet? Het genot van die pagina’s moet waarschijnlijk bij het schrijven ervan zitten. Zeker en vast niet bij het lezen ervan…” Enfin, zo ging ik maar verder met wat te mokken. Ondertussen ben ik bijna halfweg het boek en ik amuseer me kostelijk! En hoewel ik het vermoeden heb dat het beste nog moet komen, kan ik nu al zeggen dat Hugo Claus postuum die Nobelprijs voor de Literatuur moet krijgen. Schitterend boek!

Lezen. Dat was de afgelopen week vermoedelijk hetgeen we 85% van onze tijd gedaan hebben. Article Analysis, een case study én een midterm exam. Een mens zou voor minder zijn blogposts eens een week achterwege laten. Ondertussen ligt alles achter de rug en kijken we met wazige (chloride?) ogen naar de Fall Break uit die vrijdag begint. Gisteren hadden we dus ons eerste examen dat bestond uit drie open vragen. Tijdens die drie uur mocht iedereen vrij rondlopen, naar het toilet gaan, een koffie gaan halen… er was ook geen surveillantie in het lokaal. Omdat Piet en ik onze woordenboeken Nederlands-Engels mochten gebruiken (hetgeen toch wel nodig is om een beetje academische praat op papier te zetten) waren voor ons ook een laptop mét internetverbinding toegelaten… Hilariteit alom! In België zouden dergelijke toestanden toch écht wel ondenkbaar zijn.

Tijdens het studeren door, hadden we dit weekend ook een verjaardag te vieren. Robert werd 21 jaar: drinking age!!! Het moet inderdaad wel wat zijn. In Amerika word je vanaf je 18de de oorlog in Irak ingestuurd maar mag je maar vanaf je 21ste drinken. Soit, het deed er die dag niet echt toe. Wat onze roommate die dag wilde zat in een fles gevangen…ALCOHOL! “I want to get drunk” En alzo kwamen wij zaterdagmiddag bij de mexicaan terecht alwaar meneer Thiery zich een Bart De Wever van een Margarita bestelde. Legaal! Man, wat een overwinning! Als prijs kreeg hij er nog een shotje tequila bovenop. Aangeboden door het huis. Plots waren die zwartzakken best wel aardige mensen… Hij zou er die dag nog teruggaan om hetzelfde te bestellen. Later op de avond was er ook nog een verjaardagsfeestje gepland maar, je ziet het van uren aankomen, dat was niet echt een voltreffer. De gastheer té zat én vermist en hop, weg sfeer!!!

 

Ondertussen diende een nieuwe week zich gelukkig al aan. Een week van ontspanning. Staan op het programma: lezen, luieren aan het openlucht zwembad, Champions League kijken (dank u wel gebroeders www), trainen voor het voetbal, onze reizen voor december boeken (daarover later meer), koffie mét Belgische (!) chocolade (dank u wel papa), brieven schrijven aan morre, voortdoen aan mijn roman, mailen, facebooken én…uiteraard; mijn website voorzien van nieuwe posts! Het was met genoegdoening! Tot een volgende!

 

Written by korneelwarlop

september 30, 2008 bij 7:25 pm

Geplaatst in USA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: