Halfweg de eerste doelstelling: 20 kilo vermageren!

with 4 comments

Links en rechts konden jullie hier al eens lezen dat ik aan het vermageren was. Tot op heden is dat nog steeds zo en na zes weken kan ik jullie melden dat ik welgeteld 10, 6 kilo teruggegeven heb aan de wereld. (bedankt voor de bruikleen trouwens). Vaste lezers (waaronder ook tantes) van mijn site vragen me geregeld om mijn geheime dieetrecept. Maar eigenlijk is er niet echt een magische formule. De oplossing tot het verdikkingsprobleem is terug te brengen naar de oorzaak. Hoe komt het dat je verdikt?

Het antwoord op deze vraag zal bij mijn collega’s medestudenten waarschijnlijk een glimlach op het gelaat toveren wanneer alle gezamenlijke herinneringen naar boven komen. De laatste jaren leefden we hard, folks! We zongen niet, we brulden! We dronken niet, we zopen! We dansten niet, we stoempten! We werkten niet, we flitsten! We gaven geen handen maar omhelsden de wereld… Dergelijke manier van leven is op het randje (en soms er zelfs over). Het is niet lang vol te houden en ik denk dat we bij ons thuis naderhand wel weten wat de gevolgen van dergelijk leven kunnen zijn. En hoewel we vermoedelijk blijvend het knetterende vuur in ons warm zullen houden, is wat meer “matigheid” niet alleen aangeraden maar ook noodzakelijk.

Straks word ik 25. Het studentenleven ligt bijna achter me en het echte leven (of ik het nu wil of niet) bonkt als een knoertige discobeat op de deur van de toekomst. Om de uitdagingen die met dat ‘nieuwe leven’ gepaard gaan volop aan te kunnen, wil ik zowel mentaal en fysiek paraat van de U.S.A. terugkomen. Vergis je niet! Ik ben nog steeds dezelfde en je kan er donder op zeggen dat mijn persoonlijke fundamenten nog steeds intact zijn… alleen vertoonde de bovenbouw hier en daar een scheur en was er instortingsgevaar door de overhangende gevel. Beeldspraak maar wel realiteit. Van elke seconde die ik geademd heb, van elke meter dat ik mijn voeten heb verzet en van elk culinair orgasme die ik mocht beleven heb ik geen spijt. Integendeel. Het maakt me tot wat ik nu ben.  Het doet me beseffen wat ik was.. en het laat me dromen van wat ik wil zijn.

Op naar de volgende 10 kilo!

Written by korneelwarlop

oktober 5, 2008 bij 10:42 pm

Geplaatst in USA

4 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. een dikke respectbetuiging vanaf de andere kant van de oceaan!

  blijven gaan. Pas wel op, als je zo blijft vermageren, schiet er -30 kilo over als je terug bent in België. Dat lijkt me niet ideaal.

  morre

  pieter

  oktober 6, 2008 at 1:15 am

 2. Korneel,

  Echt gelukkig ben ik hiermee… Je mag best Korneel blijven zoals je bent….Maar je pleegde echt wel roofbouw… Ik vreesde als je niet had ingegrepen dat het niet meer goed te krijgen was….
  Voor iemand die rond je leeft is het niet makkelijk en zelfs delicaat om hierop gepast advies te geven…maar weet dat ik er wel mee zat.
  daarom…
  Ik vind het nu makkelijker om enthousiast te zijn rond je genomen acties !
  Profielen zoals JL Dehaene (waarmee je dweept) kunnen wel als je eens boven de 60 bent.. .. maar een jonge manager mag wel een frisse energieke en sportieve look hebben….Het verhoogt je slaagkansen ! enne…. boven alles …. je gezondheid vaart er op alle vlak goed bij !!!
  Proficiat ! en ….die -30 moet je idd niet halen…76 zou mooi zijn !

  Groetjes
  Papa

  Paul Warlop

  oktober 6, 2008 at 12:04 pm

 3. Lieve Korneel, dat heb je al geweldig goed gedaan!!!

  Kath

  oktober 6, 2008 at 1:01 pm

 4. amaai dat is kunnen,ben een beetje jaloers.Ben benieuwd na 10 dagen Amerika hoe het met mij zal gesteld zijn ?
  In elk geval chapeau en doe zo voort!

  Leen Denoulet

  oktober 13, 2008 at 3:24 pm


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: