Een ongewenste gast

with 2 comments

“I’m sorry man…now it seems like everyone in America is a thief but I can assure you that it is not like that”. Het zijn de woorden van onze Residence Assistant Michael. Hij zat er duidelijk mee verveeld en ik was eveneens ‘not amused’…

Woensdag zorgde een drieste tackel op de voetbaltraining ervoor dat mijn grote teen wat blauw uitsloeg en pijnlijk aanvoelde bij het ontrollen van mijn voet. Om niet al te veel risico te nemen, besloot ik dan maar om de vrijdagtraining aan mij te laten voorbijgaan. Ik zou in plaats daarvan gaan fitnessen. Zo gezegd zo gedaan. Mijn bril, portefeuille, camera, mp3-speler en GSM legde ik op mijn bureautje en mijn kleren werden als een volleerd stripper op mijn bed geslingerd. Ik had er zin! De tussendeuren naar de keuken en de badkamer werden, evenals onze buitendeur, vergrendeld en doorheen de mantel van de winderige (niet figuurlijk) avond trok ik rond 8pm naar de fitness alwaar ik me gedurende een uur afbeulde.

Toen ik om 9pm terug op de kamer was, merkte ik al gauw dat er iets niet pluis was. Een briefje dat normaalgezien als leeswijzer tussen een boek zat, lag op de grond. Mijn laptop stond gedraaid op mijn bureau en al gauw had ik door dat mijn USB-stick en mijn webcam weg waren. Als de bliksem opende ik mijn portefeuille en ja hoor…ook daar was de 24 dollar aan cash verdwenen. Mijn Visa-kaart was gelukkig niet gepikt en ook de duurdere zaken zoals mijn mp3-speler, GSM en camera lagen nog op hun plaats.

Het werk van de dief is dus op z’n minst merkwaardig te noemen. Wie heeft nu in godsnaam een motief om een webcam buit te maken. Michael verklaarde bovendien dat hij om 8:15 pm aan mijn kamer passeerde en zag dat de deur op een kier stond (hetgeen technisch gezien niet kan). Omdat buiten Piet en ik enkel Michael een sleutel heeft, maakt hem dat tevens verdacht. Wegens gebrek aan motief lijkt het echter weinig waarschijnlijk dat hij er iets mee te maken heeft. Integendeel, hij hielp me met het invullen van een aangifteformulier voor de politie. To be continued dus…

Het had erger gekund indien ze bv. mijn hele portefeuille of onze drie laptops hadden gepikt. Tenslotte is een webcam uit de WalMart en een schier lege USB-stick geen groot verlies. Ook die 24 dollar cash is pijnlijk maar al bij al nog draaglijk. Toch hadden zowel Piet als ik een vreemd gevoel toen we onze kamer die avond achterlieten. Als je je zelfs niet meer veilig kan voelen in een volledig gesloten kamer…dan is dat toch wel een deuk in je vertrouwen.

Maar goed, het leven gaat verder en onze eerste negatieve Amerikaanse ervaring werd al gauw vergeten… Freddy en Aline hadden ons namelijk uitgenodigd om Mexicaans te komen eten en voor we het wisten zaten we te smullen van al dat lekkere eten. Veruit het beste dat we hier al door onze kiezen jaagden. De avond verliep dankzij Band of Brothers en het leuke gezelschap in een gemoedelijke sfeer. Er werden bovendien ook plannen gemaakt voor het halloweenfeestje van volgende week en om te gaan skydiven in de tweede semester. Moe maar voldaan keerden we dus op een treffelijk uur terug huiswaarts. Morgen moest er immers weer geflitst worden.

De positieve ervaring wint het zoals steeds op de negatieve ervaring. Besluiten doe ik dan ook met onderstaande foto:

Written by korneelwarlop

oktober 25, 2008 bij 8:03 pm

Geplaatst in USA

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Aanvulling op deze post:
  Toen ik het Wanted-plakkaatje aan onze deur hing, klopte Michael een uurtje later op onze deur. “Guys, don’t do that. Don’t promote murder!” Hij was bloedserieus. Charmant!

  korneelwarlop

  oktober 26, 2008 at 5:08 am

 2. Tiens, de meubels mogen ze ook wel eens vernieuwen in pace hall.

  Nicolas

  november 8, 2008 at 2:40 pm


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: