Overwinningsmoederkoek

leave a comment »

Donderdag. De tweede dag na de overwinning van Barack Obama als nieuwe president van de U.S.A. De gemoederen zijn ondertussen wat gaan liggen. Het was toch wel een schok die door het land ging. Voor sommigen was dit het teken van hoop waar ze al zolang naar smachtten. Voor anderen is het het begin van een nachtmerrie. Het is als europeaan moeilijk te vatten hoe beide emoties beleefd worden. Zo kreeg ik gedurende de verkiezingscampagne twee sms-berichten die helaas weinig aan de verbeelding overlaten:

SMS 1

If Obama and an apple fell out of a tree, which one would hit the ground first? The apple. The rope usually stops the nigger. Thought you would like it.

SMS 2

WalMart is going to be making Obama christmas ornaments so that everyone can hang that nigger.

 

Om stil van te worden. Niet alleen distancieer ik mij hier volledig van, ik vind het gewoon ronduit degoutant dat mensen zich met zulke zaken bezig houden. Alsof de recente wereldgeschiedenis nog niet genoeg aangetoond heeft wat de gevolgen van dergelijk racisme kunnen zijn. Het is voor mij dan ook een uitgemaakte zaak dat dergelijke propaganda te verklaren is door een grote onwetendheid bij delen van de Amerikaanse bevolking. Argumenten als “Obama doesn’t salute the american flag” zijn ronduit fout en rechtvaardigen toch helemaal niet zo’n gedrag. Er is angst. Angst voor de vreemde, donkere man. Maar die angst komt voornamelijk voort uit onwetendheid. Het ergste van al is dan ook dat de mensen hier totaal geen moeite doen om daar iets aan te veranderen, om zich te informeren. Liever blijven ze naief en geloven ze in een God die met hen opstaat en hen dagelijks voedt met ignorance… Kortom, laat ons vooral niet vergeten dat 46% van de kiezers niet op Obama heeft gestemd en dat daarvan een meerderheid leeft in een denkwereld dat zich afspeelt ergens op één of andere rurale weide in het Amerikaanse binnenland of het zuiden. Een denkwereld tussen vier palen met prikkeldraad is niet echt bevorderend voor een kleerscheurvrij toekomstbeeld.

Het is eveneens goed om een positief beeld te hebben van wat er hier gebeurt. Donderdagavond was er namelijk een victory party van de Democratische partij in Alabama. Uiteraard waren wij weer van de partij en spendeerden we wat tijd met een aantal aanwezigen. Een alcoholconsulent en een hyundaidealer later was het feestje al afgelopen. Als bedanking voor de europese steun aan Barack Obama kregen we alle blauw-wit-rode ballonnen van het feest mee. Het gevolg kon zich laten raden…heliumhumor en een origineel verjaardagscadeau voor Amy die 20 werd.

 

Written by korneelwarlop

november 7, 2008 bij 7:44 pm

Geplaatst in USA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: